Hubník (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Nejaké hubníky som tu našla, aj som váhala, či ho pridať, ale tento je iný, bez cibule. Možno niekomu príde vhod.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Ráno som si namočila huby, aby boli celé ponorené vo vode. Pred prípravou jedla som ich uvarila 20 min. Do misy som dala pokrájané rožky, huby aj s vodou, smotanu, žĺtka a všetky koreniny, smotanu (mlieko) treba pridávať postupne, podľa potreby
- Celé som to pomiešala, potom to vyzerá takto nevábne :-)
- Z bielkov a štipky soli som urobila sneh v takomto historickom šľahači (zas ho dostať):
- Sneh som pridala som misy a opatrne som ho vmiešala do masy
- Do menšieho pekáča som dala papier na pečenie a masu som rozotrela, navrch som uložila plátky masla a dala piecť do vyhriatej rúry na 180°, piekla som 40 min.
- Upečený by mal mať takú farbu do zlata
- Dá sa jesť teplý aj studený, mne viac chutí teplý napr. s paradajkovo-cibuľovým šalátom