Hubník (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Nejaké hubníky som tu našla, aj som váhala, či ho pridať, ale tento je iný, bez cibule. Možno niekomu príde vhod.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ráno som si namočila huby, aby boli celé ponorené vo vode. Pred prípravou jedla som ich uvarila 20 min. Do misy som dala pokrájané rožky, huby aj s vodou, smotanu, žĺtka a všetky koreniny, smotanu (mlieko) treba pridávať postupne, podľa potreby
  2. Celé som to pomiešala, potom to vyzerá takto nevábne :-)
  3. Z bielkov a štipky soli som urobila sneh v takomto historickom šľahači (zas ho dostať):
  4. Sneh som pridala som misy a opatrne som ho vmiešala do masy
  5. Do menšieho pekáča som dala papier na pečenie a masu som rozotrela, navrch som uložila plátky masla a dala piecť do vyhriatej rúry na 180°, piekla som 40 min.
  6. Upečený by mal mať takú farbu do zlata
  7. Dá sa jesť teplý aj studený, mne viac chutí teplý napr. s paradajkovo-cibuľovým šalátom