Hruškový dezert

Hrušky s čokoládovou polevou a vanilkovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

Hrušky patria medzi obľúbené ovocie. Pripravte si z nich tento chutný dezert s vanilkovou zmrzlinou a krémovou čokoládou.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu s cukrom a s citrónovou šťavou a zohrejeme ju. Medzitým ošúpeme hrušky, pričom stopku ponecháme.
  2. Keď sa cukor rozpustí a všetko sa začne variť, vložíme hrušky do hrnca a prikryté ich varíme 15 minút. Časti, ktoré nie sú úplne ponorené, občas zalievame cukrovou vodou. Keď sú uvarené, necháme ich úplne vychladnúť.
  3. Kým hrušky chladnú, pripravíme čokoládovú omáčku. Smotanu dáme do malého hrnca a jemne ju zohrejeme – pozor, aby sa nepripálila. Keď je horúca, odložíme ju zo sporáka. Potom do nej pridáme rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí a nespojí so smotanou, aby vznikla krémová čokoládová omáčka.
  4. Hrušky polejeme teplou čokoládovou omáčkou a podávame s vanilkovou zmrzlinou. Ozdobíme posekanými orechmi a čerstvou mätou alebo medovkou.