Hruškový kompót k divine (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Nakoľko som dnes bola na chalupe pozrieť hrušky a vyzerajú,že sa už musia zavárať,tak som si niekoľlo obrala a nevydržala som urobila som hrušky v červenom víne,ktoré podávam k divine,alebo niekedy urobím divinu aj s hovädziny,tu je...

4 7dl poháre
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hrušky si ošúpeme, zdravé hrušky necháme v celku aj so stopkou,z niektorých urobíme polovičky a jaderník vyberieme..
  2. asi takto ako je na fotke,šúpeme do vody v ktorej je kyselina citrónová,aby nestmavli..
  3. Červené vino,celú sedmičku vlejeme do hrnca a zatoľko dáme aj vody,pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem cukru, hrušky v tomto náleve povaríme 10minút,podľa tvrdosti hrušiek..
  4. celé hrušky porozdeľujeme do pohárov a podopĺňane polovičkámi,do nálevu pridáme cukor a prevaríme...
  5. zalejeme hrušky v pohároch...
  6. zavíčkujeme a sterilizujeme15 minút na 90 st.Urobili sme 4 sedemdecové poháre,celé hrušky, veľmi efektne pôsobia pri servírovaní diviny.