Hruškový kompót k divine (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Nakoľko som dnes bola na chalupe pozrieť hrušky a vyzerajú,že sa už musia zavárať,tak som si niekoľlo obrala a nevydržala som urobila som hrušky v červenom víne,ktoré podávam k divine,alebo niekedy urobím divinu aj s hovädziny,tu je...
4 7dl poháre porcie |
60 minút príprava |
Postup
- Hrušky si ošúpeme, zdravé hrušky necháme v celku aj so stopkou,z niektorých urobíme polovičky a jaderník vyberieme..
- asi takto ako je na fotke,šúpeme do vody v ktorej je kyselina citrónová,aby nestmavli..
- Červené vino,celú sedmičku vlejeme do hrnca a zatoľko dáme aj vody,pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem cukru, hrušky v tomto náleve povaríme 10minút,podľa tvrdosti hrušiek..
- celé hrušky porozdeľujeme do pohárov a podopĺňane polovičkámi,do nálevu pridáme cukor a prevaríme...
- zalejeme hrušky v pohároch...
- zavíčkujeme a sterilizujeme15 minút na 90 st.Urobili sme 4 sedemdecové poháre,celé hrušky, veľmi efektne pôsobia pri servírovaní diviny.