Hruškový koláč (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Mala som strašnú chuť na niečo sladké......
6-8 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200-175 °C |
Postup
- Hrušky očistíme , prekrojíme na štvrtinky a pokvapkáme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Na panvici si rozpustíme maslo, dáme naň nachystané hrušky a pomaly podusíme.
- Pridáme kryštálový cukor a pomaly dusíme, až sa vytvorí karamel. Pridáme za hrsť hrozienok a postrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna.
- Medzitým si z lístkového cesta vyvaľkáme kruh trochu väčší ako máme formu na pečenie.
Orestované hrušky preložíme do formy, posypeme trstinovým cukrom
- a prikryjeme vyvaľkaným cestom tak, aby bola celá forma uzavretá.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 15 až 20 minút .
- Pečieme do ružova. Upečený koláč necháme 5-10 minút postáť.
- Potom vyklopíme na podnos
- a podávame. Manželova porcia
- a moja porcia ešte posypaná práškovým cukrom.