Hrušková štrúdla (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Naznačíme stred, kam pôjde plnka a okraje šikmo narežeme.
  2. Hrušky očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka, navrstvíme/bez šťavy/ do stredu cesta, posypeme strúhankou a striedavo prekladáme narezané časti cesta. Do šťavy, ktorá zostala z hrušiek pridáme mak a práškový cukor, ak treba zahustíme strúhankou a tak isto pokračujeme na druhý plát cesta.
  3. Takto pripravené štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 20 min.
  5. Vychladnuté štrúdle nakrájame a pocukrujeme.