Hrušková štrúdla (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
30 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup- Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Naznačíme stred, kam pôjde plnka a okraje šikmo narežeme.
- Hrušky očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka, navrstvíme/bez šťavy/ do stredu cesta, posypeme strúhankou a striedavo prekladáme narezané časti cesta.
Do šťavy, ktorá zostala z hrušiek pridáme mak a práškový cukor, ak treba zahustíme strúhankou a tak isto pokračujeme na druhý plát cesta.
- Takto pripravené štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 20 min.
- Vychladnuté štrúdle nakrájame a pocukrujeme.
|