Hroznová rozprávka (fotorecept)

Autor receptu: mojack

bolo Jozefa a u nás aj narodeniny tak niečo pekné a sladké pre oslávenca..

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z jednej strany hrozno a kiwi , z druhej stočená roláda.
  2. Zo surovín spracujeme cesto (cesto netreba dlho hniest, potom ma tendenciu mrvit sa), zabalime do folie a odložime do chladnicky na 1/2 hod.
  3. Rozdelila som ho na 4 časti.
  4. Cesto rozvalkam na plech, mierne som ho vymastila tukom a dala som piect na 170 stupňov.
  5. Ďaľšie cesto rozvaľkám a natriem lekvárom,
  6. posypem orechami
  7. a stočím do rolády.
  8. Pečiem všetky tri naraz pri rovnakej teplote ako spodok kolačika, ale uz dlhsie cca 20 minut.
  9. Plnka: 1 l mlieka som rozšľahala 3 vajcia, 2 vanilkove cukre, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy a za stáleho miešania som uvarila hustý puding.HERU vymišame s práškovým cukrom a po malých dávkach pridávame vychladnutý puding.
  10. Na loláčik upečený v rámiku natrieme 1/4 plnky.
  11. Poukladáme upečené rolády.
  12. Hrozno / ja som pridala aj kiwi/ dám medzi rolády. Pripravím si podľa návodu galaretku.
  13. Pripravenú želatínu rozotrieme na ovocie.
  14. Natrieme zvyšný krém a poukladáme piškoty.
  15. Poukladané piškoty zalejeme čokoládou.
  16. Po stuhnutí / najlepšie do druhého dňa / a rozrezaní...sladký pohľad .. na zahryznutie...