Hroznová rozprávka (fotorecept)
Autor receptu: mojack
bolo Jozefa a u nás aj narodeniny tak niečo pekné a sladké pre oslávenca..
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z jednej strany hrozno a kiwi , z druhej stočená roláda.
- Zo surovín spracujeme cesto (cesto netreba dlho hniest, potom ma tendenciu mrvit sa),
zabalime do folie a odložime do chladnicky na 1/2 hod.
- Rozdelila som ho na 4 časti.
- Cesto rozvalkam na plech, mierne som ho vymastila tukom a dala som piect na 170 stupňov.
- Ďaľšie cesto rozvaľkám a natriem lekvárom,
- posypem orechami
- a stočím do rolády.
- Pečiem všetky tri naraz pri rovnakej teplote ako spodok kolačika, ale uz dlhsie cca 20 minut.
- Plnka: 1 l mlieka som rozšľahala 3 vajcia, 2 vanilkove cukre, 4 PL hl. muky, 2 vanilkove pudingy a za stáleho miešania som uvarila hustý puding.HERU vymišame s práškovým cukrom a po malých dávkach pridávame vychladnutý puding.
- Na loláčik upečený v rámiku natrieme 1/4 plnky.
- Poukladáme upečené rolády.
- Hrozno / ja som pridala aj kiwi/ dám medzi rolády. Pripravím si podľa návodu galaretku.
- Pripravenú želatínu rozotrieme na ovocie.
- Natrieme zvyšný krém a poukladáme piškoty.
- Poukladané piškoty zalejeme čokoládou.
- Po stuhnutí / najlepšie do druhého dňa / a rozrezaní...sladký pohľad .. na zahryznutie...