Hríby na zelenine a s kuracími prsiami na slanine (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
..... doniesol som si domou drahé huby ...nie že by som dal zane kopec peňazí ale rozbil som auto v jednej zákrute ked sme na tie hríby išli
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- prichystané suroviny
- slaninu pokrájať na menšie pásiky a cibule na mesiačiky
- na poloosmaženú slaninu pridáme cibulu .... ak je málo masti pridať trochu oleja
- medzi tým si pokrájame huby na vetšie kúsky
- ked je cibula mäkká pridáme huby
- podlejeme troškou vody a nechame pod pokrievkou podusiť
- pridal som 4 - 5 hrstí domácej RICCOTy a premiešal
- zriedime trochou mlieka
- osolíme .... vegetu neodporučam ... potlačí chuť udenej slaninky
- pridáme mrazenú zeleninu a necháme ju prehriať
- .... chutilo to dobre , ale aj tak som to zjemnil polovičkou kelímku smotany
- na druhej panvici si osmahneme a ,,vytopíme,, oravskú slaninku
- a naňu pridáme pokrájané osolene a okorenené kuracie prsia ..... osmahneme všetko dokopy
- servírujem huby na zelenine , nato kuracie prsia na slanine , paprika a ako príloha chleba ........ chutí to aj za studena ....MAL SOM TO AJ NA RAňAJKY