Hráškovo-pórková krémová polievka
Autor receptu: timara
Jarná, svieža, zelená polievka. Naozaj delikátna chuť.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pór nakrájame na jemno a dáme ho do hrnca s rozpusteným maslom. Cibuľu nakrájame najemno a pridáme do hrnca s pórkom. Trochu podlejeme vývarom alebo vodou. Hrniec prikryjeme a za občasného miešania podusíme.
- Keď cibuľa s pórkom zmäknú, prisypeme hrášok a hneď zalejeme vývarom, len do takej výšky, aby bol hrášok sotva potopený. Osolíme, okoreníme a čo najrýchlejšie privedieme k varu. Hrášok povaríme len chvíľočku, aby si zachoval sviežu zelenú farbu. Polievku ochutíme troškou muškátoveho oriešku.
- Vlejeme do mixéra alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Aby mala polievka jemnú a sviežu chuť, polievku prepasírujeme cez jemný cedník. Do polievky vlejeme smotanu a polievku už len prehrejeme - už nenechávame zovrieť!
- Polievku podľa potreby ešte dochutíme ak je príliš hustá, zriedime ešte vývarom. Polievka by mala mať sviežu zelenú farbu a jemnú chuť. Podávame s chlebovými krutónmi.