Zeleninová polievka
Hráškovo-mrkvová polievka s mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Rychlá, jednoduchá a chutná jarná polievočka. Vždy na nej pochutíme.
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu spolu trochu restujeme, pridáme hrášok (čerstvý alebo mrazený) a ešte chvíľu spolu restujeme až zelenina trochu zmäkne. Zalejeme vývarom alebo vodou, osolíme a varíme pokiaľ zelenina nebude mäkká.
- Z múky a vajca vymiesime tuhe cesto, urobíme bochník a na hrubšom strúhadle nastrúhame na mrveničku. Pridáme do vriacej polievky a ešte 2 - 3 minúty povaríme (ak mrveničky bude viac, tak ju nemusíte pridávať celú, odložte na neskoršie použitie).
Dobrú chuť.