Hranolky z kvaky a vajko z mikrovlnky

Autor receptu: janger

Dnes bola taká jednoduchá večera. Mala som jednu veľkú kvaku. Tak reku spravím z nej, tak ako obyčajne, hranolky. A čo k tomu? Mäsa som akási objedená. Tak som vymyslela toto. Vajíčko som v mikrovlnke ešte nerobila, tak som to chcela vyskúšať, že čo to spraví.

Postup

  1. V troske vody, do ktorej sme pridali sol, dame varit zemiaky.
  2. Kvaku ocistime. Pokrajame na hranolky. Poopekame na panvici, na troske oleja. Posolime, dame trosku cerstvo pomleteho korenia, postruhame kusok muskatoveho orieska.
  3. Zo zemiakov spravime pyre. Ja som pridala maslo, trosku mlieka, poriadnu lyzicu horcice. Pouzila som taku podobnu horcicu, ako je kremzska. A pridala som aj postruhany tvrdy syr.
  4. No a prisiel pokus s vajcom. Nechcelo sa mi rozpalovat ruru kvoli par vajciam. Tak som si povedala, ze to skusim v mikrovlnke. Pyre som dala do misky, ktora je na to vhodna. Spravila som v strede jamku.
  5. Do jamky som dala vajce. Zltok som poprepichovala nozikom, aby vajko neexplodovalo.
  6. Mikrovlnku som zapla na 80% vykon a trvalo to priblizne 4 minuty, kym bolo vajce uvarene. Potom som to nechala este chvilku postat, ten proces varenia este pokracoval. Hotove vajce som posypala troskou kari korenia a solou.
  7. Ak vyskusate, tak dobru chut!