Hranolkový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: ola111

Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru,s dobrým zeleninkovým šalátom,kyslou kapustou,alebo len uhorkou.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vymastenej,strúhankou vysypanej zapekacej nádoby porozkladáme nerozmrazené hranolky,posolíme.
  2. Ak má niekto rád pikantné,môže si ich posypať mletým čiernym korením
  3. Nakrájame si šunku,nastrúhame tvrdý syr.
  4. Vymiešame si žĺtky s hladkou múkou,pridáme mlieko,nakrájanú šunku,nastrúhaný syr, kyslú smotanu-ochutíme vegetou,soĺou.Zmiešame s vyšĺahaným snehom.
  5. Celú zmes vylejeme na hranolky,zapečieme do ružova.
  6. Hotový nákyp môžeme ešte posypať nastrúhaným syrom.