Hranolkový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: ola111
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru,s dobrým zeleninkovým
šalátom,kyslou kapustou,alebo len uhorkou.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vymastenej,strúhankou vysypanej zapekacej nádoby porozkladáme nerozmrazené
hranolky,posolíme.
- Ak má niekto rád pikantné,môže si ich posypať mletým čiernym korením
- Nakrájame si šunku,nastrúhame tvrdý syr.
- Vymiešame si žĺtky s hladkou múkou,pridáme mlieko,nakrájanú šunku,nastrúhaný syr,
kyslú smotanu-ochutíme vegetou,soĺou.Zmiešame s vyšĺahaným snehom.
- Celú zmes vylejeme na hranolky,zapečieme do ružova.
- Hotový nákyp môžeme ešte posypať nastrúhaným syrom.