Hovädzie Stroganov (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie maso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala iný druh hovädzieho masa. Jedávame ho s cestovinami. Veľmi nám chutí.

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odblaníme si mäso, umyjeme a nakájame na rezančeky, alebo kocky. Na tuku rýchlo osmahneme, osolíme(nie veľa) a okoreníme.
  2. Nakrájame si cibule, uhorky a pripravíme si šampiňony.
  3. Mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme na kocočky nakrájanú cibuľu a šampiňony.
  4. Zaprášime múkou, podlejeme vývarom, alebo masoxom, pridáme štipku cukru, necháme prejsť varom.
  5. Do panvice vrátime mäso, pridáme nakrájané nakladané uhorky a dusíme.
  6. Nakoniec pridáme horčicu a kyslú smotanu, necháme povariť, ochutnáme a ak treba dosolíme.
  7. K tomuto jedlu sa hodia cestoviny, ja som zvolila špirály. Dobrú chuť.