Hovädzie Stroganov (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie maso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala iný druh hovädzieho masa. Jedávame ho s cestovinami. Veľmi nám chutí.
6 porcií |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Odblaníme si mäso, umyjeme a nakájame na rezančeky, alebo kocky. Na tuku rýchlo osmahneme, osolíme(nie veľa) a okoreníme.
- Nakrájame si cibule, uhorky a pripravíme si šampiňony.
- Mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme na kocočky nakrájanú cibuľu a šampiňony.
- Zaprášime múkou, podlejeme vývarom, alebo masoxom, pridáme štipku cukru, necháme prejsť varom.
- Do panvice vrátime mäso, pridáme nakrájané nakladané uhorky a dusíme.
- Nakoniec pridáme horčicu a kyslú smotanu, necháme povariť, ochutnáme a ak treba dosolíme.
- K tomuto jedlu sa hodia cestoviny, ja som zvolila špirály. Dobrú chuť.