Hovädzie smotanové ragú so zemiakovými haluškami
Autor receptu: redakcia
1 porcia |
30 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Deň pred dusením mäso nakrájame
na malé kocky a spolu
s nakrájanou cibuľou ho zmiešame.
Pridáme soľ, korenie,
bylinky, cesnak, horčicu
a necháme cez noc v chlade.
- Na druhý deň naloženú zmes
orestujeme na rozpálenom oleji,
pridáme med a podlejeme červeným
vínom. Dusíme pod pokrievkou
do zmäknutia, občas premiešame
a podlejeme vodou.
Na konci prilejeme smotanu.
- Zo zemiakov, múky, vajca
a mlieka vypracujeme husté
cesto a hádžeme do vriacej osolenej
vody halušky. Varíme, kým
nevyplávajú, potom ich scedíme
a s trochou vody, v ktorej sme ich
varili, ich dáme na panvičku, na
ktorej sme orestovali roztlačený
cesnak. Pridáme maslo a vydusíme
do krémovej omáčky.
|