Hovädzie mäso na prírodno

Autor receptu: safira85

Výborný a jednoduchý recept.Mňam mňam:))))

60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäsko si nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a sprudka osmahneme z oboch strán.
  2. Mäsko vyberieme a do výpeku dáme na drobno nasekanú cibulu.Osmahneme ju do sklovita, pridáme rascu asi tak pol č.l.,okoreníme,osolíme a poprášime mletou červenou paprikou podla chuti.
  3. Ked máme cibulu hotovú,poukladáme na cibulu mäso a z oboch strán ešte chvílu smažíme,aby sa nám cibula pekne na mäso nalepila.
  4. Mäso podlejeme vodou (len toľko aby mäso bolo vodou zakryté) a dusíme ho až do zmäknutia asi 1 hodinu podľa typu sporáka na miernom ohni. Mäso priebežne kontrolujeme, ak treba podlejeme ešte vodou.
  5. Na záver mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom,(solamyl si najskôr rozrobíme v troške vody aby sme nemali hrčky) potom mäso vrátime späť do panvice. Necháme prevrieť a podávame s ryžou. Kto nechce, nemusí šťavu zahusťovať, prispôsobte si to podľa chuti:)))