Hovädzie mäso
Hovädzia sviečkovica s grilovanou zeleninou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 60 °C |
Postup- Hovädziu sviečkovicu očistíme, nasolíme,
okoreníme a nakrájame na steaky. Dáme do uzatvorenej nádoby, pridáme maslo a pripravujeme v rúre pri 60 stupňoch 40 minút. Prípadne dáme do vákuovacieho vrecka
a pripravujeme sous vide taký istý čas.
- Medzitým nakrájame zeleninu na väčšie kusy. Pred dohotovením steaku dáme na panvicu olej, zeleninu a ugrilujeme ju domäkka.
- Steak vyberieme, opečieme na panvici z každej strany, pridáme ešte trošku masla a tymian a necháme oddýchnuť 5 minút. Servírujeme so zeleninou a omáčkou demi glace.
|