Hovädzie mäso

Hovädzia sviečkovica s grilovanou zeleninou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 60 °C

Postup

  1. Hovädziu sviečkovicu očistíme, nasolíme, okoreníme a nakrájame na steaky. Dáme do uzatvorenej nádoby, pridáme maslo a pripravujeme v rúre pri 60 stupňoch 40 minút. Prípadne dáme do vákuovacieho vrecka a pripravujeme sous vide taký istý čas.
  2. Medzitým nakrájame zeleninu na väčšie kusy. Pred dohotovením steaku dáme na panvicu olej, zeleninu a ugrilujeme ju domäkka.
  3. Steak vyberieme, opečieme na panvici z každej strany, pridáme ešte trošku masla a tymian a necháme oddýchnuť 5 minút. Servírujeme so zeleninou a omáčkou demi glace.