Hovädzia roštenka s tarhoňou (fotorecept)
Autor receptu: pinpo
Tento recept mame radi všetci, tak sme si ho dali dnes,,,
Dobru chut aj vam.
Postup
- Mäso umyjeme, osušime a nakrajame na 1 cm platky.
Na rozpalenom oleji si opečieme z obidvoch stran, pridame na drobno pokrajanu cibulu, pridame sol, čierne korenie, rascu, červenu papriku, horčicu 2 PL. Podlejeme trochou vody a dusime pod pokrievkou asi 1 h. Medzi dusenim podlievame vodou.
- Dusime, pokial nie je mäkke.
Ked je mäkke, tak si dame do hrnčeka 1dl vody 2 PL hladkej muky a rozhabarkujeme a pridame k mäsu, nechame prevriet.
- Ako prilohu si pripravime tarhonu...
Na troche oleja opražime tarhonu asi 5 min, pridame sol a podlejeme vriacou vodou tak, aby sme mali vodu 3 cm nad tarhonou a dusime do mäkka.
- Podavame z broskynou .....