Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...

4
porcie
150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäsko si poriadne umyjeme..potom pokrájame na kocky..
  2. Na lyžici masti som osmažila väčšiu cibuľu do hneda, pozor, nenechať na veľmi tmavo, aby nebola horká..
  3. Na cibuľku som pridala 2 lyžice medu a všetko som pomiešala...
  4. Pridala som 4 lyžice lekváru..a podusila som všetko s cibuľou...
  5. Pridala som mäso..mäso som dusila bez pridania soli a pochutín...miešala som som stále, aby sa mäsko uzatvorilo a zostalo šťavnaté...približne pol hodinu...potom si pridala soľ,korenie , rascu , premiešala a pridala som deci vína...už som počas dusenia prilievala iba víno, nič iné som už do mäsa nepridala..po 2 hod, dusenia a podlievania, bolo mäsko skoro hotové...ešte som doliala posledné víno, aby šťava nebola veľmi hustá...ničím som nezahusťovala,,,,
  6. Po 2 a 1/2 hod. bolo mäsko mäkké..na záver som prstami potrhala na malé kúsky rozmarín a premiešala...hotovo..ku gulášu som uvarila nové zemiaky, posypala petržlenovou vňaťkou..ak tento recept vyskúšate, určite budete s výsledkom spokojní...prajem vám dobrú chuť..160