Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Autor receptu: izabella929
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...
4 porcie |
150 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäsko si poriadne umyjeme..potom pokrájame na kocky..
- Na lyžici masti som osmažila väčšiu cibuľu do hneda, pozor, nenechať na veľmi tmavo, aby nebola horká..
- Na cibuľku som pridala 2 lyžice medu a všetko som pomiešala...
- Pridala som 4 lyžice lekváru..a podusila som všetko s cibuľou...
- Pridala som mäso..mäso som dusila bez pridania soli a pochutín...miešala som som stále, aby sa mäsko uzatvorilo a zostalo šťavnaté...približne pol hodinu...potom si pridala soľ,korenie , rascu , premiešala a pridala som deci vína...už som počas dusenia prilievala iba víno, nič iné som už do mäsa nepridala..po 2 hod, dusenia a podlievania, bolo mäsko skoro hotové...ešte som doliala posledné víno, aby šťava nebola veľmi hustá...ničím som nezahusťovala,,,,
- Po 2 a 1/2 hod. bolo mäsko mäkké..na záver som prstami potrhala na malé kúsky rozmarín a premiešala...hotovo..ku gulášu som uvarila nové zemiaky, posypala petržlenovou vňaťkou..ak tento recept vyskúšate, určite budete s výsledkom spokojní...prajem vám dobrú chuť..160