Horúci zákusok (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Tento recept mám už roky od bývalej kolegyne a samozrejme sa podáva
vychladený.Horúci názov má podľa prípravy,pretože všetko robíme za "horúca".
40 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Plech vymastíme a vysypeme múkou alebo kokosom.Z 1 litra mlieka do plnky odlejeme asi za šálku bokom,v tej potom rozmiešame Zlaté klasy.Zvyšné mlieko s cukrom dáme zohrievať na slabý plameň a urobíme piškótové cesto.
- Bielky vyšľaháme s cukrom,pridáme žĺtka,postupne 0,5 dcl mlieka a oleja.Do vyšľahaných vajec vmiešame múku s kypriacim práškom.Polovicu cesta vylejeme na plech,do druhej pridáme kakao a vylejeme na striedavo na plech.Dáme piecť do vyhriatej rúry.Plech má veľkosť 24x40cm.
- Mlieko už máme zohriate.
- Do mlieka vlejeme rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustý krém.Do horúceho krému vhodíme nakrájané maslo a ako sa topí,vmiešavame ho do krému.
- Horúcu upečenú piškótu natrieme džemom.
- Nad parou roztápame čokoládu,maslo,práškový cukor a vodu.
- Keď máme maslo vmiešané do krému,natrieme ho na piškótu,všetko robíme za tepla,nič nechladíme! Na krém uložíme keksy.
- Vymiešanú polevu natrieme na keksy.
- Až teraz necháme celý zákusok vychladnúť,až potom ho držíme v chladničke. Podávame ozdobený šľahačkou.