Horúci zákusok (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Tento recept mám už roky od bývalej kolegyne a samozrejme sa podáva vychladený.Horúci názov má podľa prípravy,pretože všetko robíme za "horúca".

40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Plech vymastíme a vysypeme múkou alebo kokosom.Z 1 litra mlieka do plnky odlejeme asi za šálku bokom,v tej potom rozmiešame Zlaté klasy.Zvyšné mlieko s cukrom dáme zohrievať na slabý plameň a urobíme piškótové cesto.
  2. Bielky vyšľaháme s cukrom,pridáme žĺtka,postupne 0,5 dcl mlieka a oleja.Do vyšľahaných vajec vmiešame múku s kypriacim práškom.Polovicu cesta vylejeme na plech,do druhej pridáme kakao a vylejeme na striedavo na plech.Dáme piecť do vyhriatej rúry.Plech má veľkosť 24x40cm.
  3. Mlieko už máme zohriate.
  4. Do mlieka vlejeme rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustý krém.Do horúceho krému vhodíme nakrájané maslo a ako sa topí,vmiešavame ho do krému.
  5. Horúcu upečenú piškótu natrieme džemom.
  6. Nad parou roztápame čokoládu,maslo,práškový cukor a vodu.
  7. Keď máme maslo vmiešané do krému,natrieme ho na piškótu,všetko robíme za tepla,nič nechladíme! Na krém uložíme keksy.
  8. Vymiešanú polevu natrieme na keksy.
  9. Až teraz necháme celý zákusok vychladnúť,až potom ho držíme v chladničke. Podávame ozdobený šľahačkou.