Horúci nápoj
Horúca mayská čokoláda
Autor receptu: kucharocka123
Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené
zimné dni.
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V kastróliku privedieme do varu 150 ml vody a pridáme polovicu chilli papričky zbavenej jadierok. Krátko povaríme, odvar precedíme a odložíme bokom.
- Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vanilku a škoricu a necháme zovrieť. Krátko povaríme, znížime teplotu, škoricovú tyčinku a vanilkový struk vyberieme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Potom čokoládu odstavíme a podľa chuti pridávame vývar z chilli papričky. Nápoj má mať jemnú pikantnú chuť. Hotovú čokoládu nalejeme do šálok a ozdobíme pár kúskami sladkých bielych mini marshmallows. Príjemné zahriatie!