Horúci nápoj

Horúca mayská čokoláda

Autor receptu: kucharocka123

Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené zimné dni.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V kastróliku privedieme do varu 150 ml vody a pridáme polovicu chilli papričky zbavenej jadierok. Krátko povaríme, odvar precedíme a odložíme bokom.
  2. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vanilku a škoricu a necháme zovrieť. Krátko povaríme, znížime teplotu, škoricovú tyčinku a vanilkový struk vyberieme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  3. Potom čokoládu odstavíme a podľa chuti pridávame vývar z chilli papričky. Nápoj má mať jemnú pikantnú chuť. Hotovú čokoládu nalejeme do šálok a ozdobíme pár kúskami sladkých bielych mini marshmallows. Príjemné zahriatie!