Hokkaido polievka

Autor receptu: elienka

Tekvica Hokkaido patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny. Dužina obsahuje stopové prvky ako napr. železo, jód, selén či zinok. V plodoch sú zastúpené vitamíny C a E, vitamíny skupiny B a odrody s oranžovou dužinou sú veľmi bohaté na beta karotén. Hokkaido polievka má nezastupiteľné miesto v našej kuchyni a partner vyhlásil, že prekonala jeho obľúbenú držkovú :-)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minut. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.