Hokkaido polievka
Autor receptu: elienka
Tekvica Hokkaido patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny. Dužina obsahuje stopové prvky ako napr. železo, jód, selén či zinok. V plodoch sú zastúpené vitamíny C a E, vitamíny skupiny B a odrody s oranžovou dužinou sú veľmi bohaté na beta karotén.
Hokkaido polievka má nezastupiteľné miesto v našej kuchyni a partner vyhlásil, že prekonala jeho obľúbenú držkovú :-)
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minut. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.