Tvarohová torta

Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Vynikajúca torta. Cesto hrnčekové, krém tvarohovo-pudingový a čerstvé lesné čučoriedky.

30-35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vo väčšej miske vyšľahám vajcia s cukrami a soľou do svetlej nadýchanej hmoty. Prilievam olej a šľahám. Gélovú červenú farbu celú vmiešam so cmaru a tiež po častiach zašľahám. Následne po častiach pridávam múku zmiešanú s kakaom. Nakoniec dávam sódu s octom a po dôkladnom premiešaní sa suroviny zjednotia na cesto.
  2. Cesto som rozdelila na 2 časti a piekla som na 2 okrúhlych plechoch s priemerom 22 cm. Dno plechov som vyložila papierom na pečenie a boky som vymastila tukom a trochu posypala múkou.
  3. Obidve okrúhle formy s cestom naraz vložím do vyhriatej rúry (do mojej rúry mi vojdú). Pečiem na 170 stupňoch 30-35 minút. Špajľou skontrolujem hlavne stred cesta.
  4. Upečené korpusy, ktoré mi pri pečení parádne narástli, nechávam vychladnúť.
  5. Krém: Medzitým si z mlieka, vanilkového cukru a vanilkového pudingu uvarím puding a ešte hneď do horúceho pridám nalámanú bielu čokoládu a miešam, aby sa suroviny spojili. Tiež vychladím. Potom do pudingu prišľahám maslo izbovej teploty, tvaroh s práškovým cukrom a nakoniec puding bez varenia.
  6. Vychladnuté korpusy pozdĺžne rozrežem na rovnaké polovice – z každého mám 2 pláty, čiže spolu 4 pláty. Spraviť dve nižšie torty nemôžem kvôli nedostatku miesta v chladničke. Korpusy boli pekne narastené, mäkké, jemné, mali hnedo-červenú farbu.
  7. Nakoniec plním korpusy vychladeným už hustejším krémom z vrecka s jednoduchou špičkou a prekladám čerstvými lesnými čučoriedkami. Odložím na nejaký čas do chladničky. Ozdobím podľa seba.
  8. Návšteve som zabalila „výslužku“, lebo torta podávaná s lesnými čučoriedkami chutila.