Haruľa s medvedím cesnakom plnená domácím syrom (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Harulu mam rád a kedže som mal veľa medvedieho cesnaku tak skončil aj v haruli ..... naplniť ju kravskou hrudkou bol zasa jeden z mojich experimentou
40 minút príprava |
2x15 minút tepelná úprava |
Postup
- množstvo si každý prispôsobí svojmu , ja som robil aj harulové placky ,tak som to robil z jedného cesta...
nastrúhané zemiaky , hladká múka , vajíčka
- pridáme čierné mleté korenie , drcenú majoránku , soľ ..
- a na rezance nakrájaný medvedí cesnak - snim som nešetril
- na panvicu si dáme ,, cesto ,, ako ked ideme robiť placky ,ale nato si ešte poukladáme plátky syra urobené z automatového mlieka
- zakryjeme to dalšou vrstvou cesta a pečeme niekolkonásobne dlhšie ako placky
- ,,prehodíme ,, na druhú stranu a pokračujeme v pečení - zasa dlhšie aby stred nebol surový ..... kto sa bojí prehadzovať nech použije pokrievku ... z panvice do vetšej pokrievky dáme tak , aby spodok bol stále na spodku a potom pokievku vyklopíme ako ked ju pokladáme na hrniec
- ... podla mňa bolo upečené ,no žena tvrdila že ešte to nieje , tak som to šupnul znova do panvice a ešte som to z oboch strám trochu opiekol
- hotovo ... dobrú chuť