Snehový zákusok
Haboš
Autor receptu: valky82
Hľadala som recept na haboš, aký nájdeme u nás bežne v cukrárni. Ale nenašla som... Tak som povymýšľala, pozliepala a ponúkam aj vám... :-)
6 porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Nemám nafotený postup, kedže som to robila prvýkrát a nebolo isté, či haboš vyjde... Ale vyšiel utešený, tak aspoň postup, obrázky možno doplním neskôr. Ale príprava je naozaj jednoduchá. Krém som si požičala a upravila od Eldiny, ďakujem...
Lístkové cesto som kúpila už vyvaľkané, takže som ho len rozdelila na dve polovice. Jednu som popichala vidličkou a druhú ešte pred pečením rozdelila na 6 rovnakých kusov. Tie som nepopichala. Upiekla som naraz, rúru predohriala na 200 stupňov a piekla cca 10 min. Piekla som to na papieri, naozaj to bola rýchlovka.
- Z vody a cukru si uvaríme sirup. Pridáme aj citrónovú šťavu. Ja mám radšej kyslejšie, takže som dala z takmer celého menšieho citróna. Varíme 15 - 20 min, kým nie je sklovitý, mierne hustý.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu pridávame po lyžiciach cukor, vanilku a horúci cukrový sirup. Ten pridávame len po lyžičkách a riadne zašľahávame. Po poslednej lyžičke sirupu miešame na najvyšších otáčkach ešte aspoň 5 min. Vznikne tuhý krém.
- Na celý plát lístkového cesta nanesieme vzniknutý tuhý sneh, rozotrieme a navrch naukladáme upečené kúsky. Tie pocukrujeme práškovým cukrom, porežeme a podávame.
- Vzniklo mi 6 dosť veľkých kúskov. A po pár minútach zostali len tri... :-)
Dobrú chuť!