Guľôčkový koláč s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Ak máte pri bezmliečnej diéte chuť na tvarohový koláčik, tak sa tu zastavte. Lahodný, šťavnatý koláč s rastlinným tvarohom bez mliečnych zložiek, ktorý si môžete dopriať pri alergii na bielkoviny kravského mlieka, ale aj laktózovej intolerancii. Samozrejme je možné ho pripraviť aj s tvarohom z kravského mlieka. Guľôčky v koláči nie je celkom vidno, je to spôsobené tým, že som ho piekla keď bolo horúco a cesto rýchlo menilo tvar. Ale na chuti mu to neubralo, bol vynikajúci.
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na kakaové cesto dobre zmiešame a cesto si dáme do chladničky.
- Potom si pripravíme biele cesto. Žĺtky rozšľaháme s cukrom múčka, pridáme olej, tvaroh a Zlatý klas. V šľahači si pripravíme sneh zo 4 bielkov, zašľaháme do neho aj 1 vanilkový cukor a zľahka ho vmiešame do svetlého cesta.
- Z tmavého cesta si vyformujeme guličky a pokladieme ich na plech. Svetlé tvarohové cesto nalejeme na guličky a pečieme pri teplote 180°C asi 30-40 minút.