Grilovaný ovčí syr (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Máme veľkú hrudu ovčieho syra a tak som rozmýšľala, čo s ním, aby som ho upotrebila aj inak, ako len jesť za surova. Napadlo mi grilovanie na elektrickom grile a myslím si, že nápad to bol dobrý a syr je veľmi chutný.

1
porcia
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Elektrický gril som si zapla na stupeň 2, aby sa syr neroztiekol hneď po zatvorení grilu.
  2. Na pás papiera na pečenie som položila hrubší plát syra. Osolila a okorenila podľa chuti.
  3. Syr som položila na rozohriaty gril, zakryla druhou polovicou papiera a gril zavrela. Nechala som grilovať 2 minúty.
  4. Syr sa mierne roztiekol, ale nie na gril keďže bol na papieri.
  5. Aby sa mi zmestil na tanier, zložila som ho na štvrtiny a uložila na tanier.
  6. Nové zemiaky som urobila na spôsob varecháčky Kukulienky71 na smotane a obed bol na svete.