Grilovany losos (salmon)

Autor receptu: babav

Chutna verzia zdravej ryby grilovana na cedrovej dosticke,z ktorej sa teplom na grile uvolni prijemna vona .Okrem toho ,ze zlepsi chut lososa,je vybornou pomockou pri grilovani( cisty gril).

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 2 Cédrove dosticky ,ktore u nas mozno kupit spolu s rybou namocime na 2 hodiny do slanej vody.Vyberieme z vody a nechame odtiect.Porcie lososa stedro osolime a okorenime cerstvo pomletym ciernym korenim.Ulozime na cedarove dosky potrieme dijinskou horcicou a posypeme hnedym cukrom.
  2. Takto pripraveny losos ulozime na stredny stupen horuceho grilu .Grilujeme v zatvorenom grile 30 minut ,alebo pokial vnutorna teplota ryby nedosiahne 135 stupnov F(odmeriame teplomerom).
  3. Zeleninu pred grilovanim osolime ,okorenime a zmiesame s 2PL olivoveho oleja. Je hotova za par minut.
  4. Sladke zemiaky (yams) potrebuju 15-20 minut ,upiekli sme ich v trube .Treba ich umyt v supke ,pokrajat na hranolky,osolit ,okorenit a poliat olivovym olejom.Chutia vyborne!
  5. Servujeme .Dobru chut!