Grilovany losos (salmon)
Autor receptu: babav
Chutna verzia zdravej ryby grilovana na cedrovej dosticke,z ktorej sa teplom na grile uvolni prijemna vona .Okrem toho ,ze zlepsi chut lososa,je vybornou pomockou pri grilovani( cisty gril).
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- 2 Cédrove dosticky ,ktore u nas mozno kupit spolu s rybou namocime na 2 hodiny do slanej vody.Vyberieme z vody a nechame odtiect.Porcie lososa stedro osolime a okorenime cerstvo pomletym ciernym korenim.Ulozime na cedarove dosky potrieme dijinskou horcicou a posypeme hnedym cukrom.
- Takto pripraveny losos ulozime na stredny stupen horuceho grilu .Grilujeme
v zatvorenom grile 30 minut ,alebo pokial vnutorna teplota ryby nedosiahne
135 stupnov F(odmeriame teplomerom).
- Zeleninu pred grilovanim osolime ,okorenime a zmiesame s 2PL olivoveho oleja.
Je hotova za par minut.
- Sladke zemiaky (yams) potrebuju 15-20 minut ,upiekli sme ich v trube .Treba ich umyt v supke ,pokrajat na hranolky,osolit ,okorenit a poliat olivovym olejom.Chutia vyborne!
- Servujeme .Dobru chut!