Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom
Autor receptu: butcher
zasa nám raz vyšlo počasie, tak hurá grilovať.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- nastrúhanú kôru, šťavu, med, tamarind a sojovku pomiešame dokopy a do tejto zmesy vložíme kuracie mäsko. necháme odležať v chladničke aspoň tri hodiny.
- pripravíme si šalát. očistenú mrkvu nakrájame na tenké pásiky, smažíme na oleji pokiaĺ nezmäkne. potom mrkvu, citrónovú šťavu, škoricu, koriander, pistácie, hrozienka a nasekanú mätu premiešame dokopy, uložíme do chladničky.
- mäsko ugrilujeme a podávame so šalátom a čerstvo upečenou ciabatou.
- hrozienka som dával sultanas, neviem ako sa predávajú na Slovensku.
a tamarind keď som ochutnal, tak by som povedal, že sa dá nahradiť obyčajným slivkovým lekvárom, len treba dať menej medu.