Grilované jahňacie kotlety

Autor receptu: 2010

Mal som toto kvalitne maso tak som skusil velmi jednoduchy rychly recept podla talianskeho vzoru http://www.sbs.com.au/food/recipes/grilled-lamb-chops-asparagus-agnello-alla-griglia-con-asparagi

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak a cerstve rozmarinove listky posekame na drobno zmiesame s kvalitnym olivovym olejom pridame par 2-3 lyzice bieleho vina ochutime sol korenie a premiesame.
  2. Jahnacie kotlety zlahka naklepeme -roztlacime plochou stranou noza alebo pastou. Stedro potrieme marinadou a odlozime do ladnicky min. na 30 minut.
  3. Medzi tym si dame rozohriat grill - bbq. Ja som marinadu stiahol z kotliet a samostatne som ju zlahka oprazil na panvici aby cesnak neprihorel na horucom grille. Kotlety dame grilovat staci tak 3 minuty z kazdej strany. ( odlozime na stranu ako ked robime steaky).
  4. Na kotlety som pridal oprazenu marinadou a ochutil citronovou stavou. Komu sa chce aby to bolo skoro take prave talianske prida chipsy z polenty a na rychlo sparenu sparglu. Dobru chut - costollete di agnello alla griglia con asparagi.