Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Autor receptu: redakcia
Grilovanie
vládne letu.
Aj v našom hoteli.
Učíme sa ho však od
národov, ktoré takto
bežne pripravujú
svoje jedlo. Poznajú
totiž tajomstvo, ako
grilovať zdravo,
šetrne a v duchu
wellness.
4 porcie |
35 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú a umytú prepelicu osolíme,
okoreníme, potrieme šťavou z citróna,
ktorú sme zmiešali s listami tymianu,
a necháme 12 hodín v chlade. Papriku
pečieme vcelku na žeravom uhlí, kým
nezmäkne a na povrchu sa nezačnú
vyhadzovať čierne pľuzgieriky. Takto
upečené papriky necháme vychladnúť.
- Potom papriky olúpeme, nakrájame
na hrubšie pásiky a podávame pokvapkané
olivovým olejom a posypané morskou
soľou. Prepelicu grilujeme zvoľna
približne 25 minút, na jej prípravu je
vhodný lávový gril pre ľahšiu kontrolu
teploty, ale môžeme použiť aj mangalu.