Grilovaná pražma
Grilovaná pražma so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je ideálna na grilovanie a jej obľuba stále rastie.
1 porcia |
10 minút príprava |
14-16 minút na 200-230 °C |
Postup
- Pražmu očistíme od šupín a na najhrubšom mieste urobíme tri zárezy – do hĺbky asi jedného centimetra, musíme naraziť na kosť. Narezanie urýchli prípravu ryby.
- Zmiešame hrubozrnnú morskú soľ
s mletým čiernym, novým korením, so sušeným cesnakom a s mletým rozmarínom. Touto zmesou pražmu dôkladne
natrieme – zvonku, zvnútra a tak, aby sa zmes dostala aj do zárezov.
- Dovnútra vložíme plátky citróna a bylinky, potrieme olejom.
- Grilujeme z každej strany 7–8 minút podľa toho, akú teplotu máme nastavenú. Grilovať by sa mala na grile rozpálenom na 200–230 °C.
- Podávame s grilovanou zeleninou – cherry paradajkami, paprikou, cibuľou, cuketou, baklažánom.