Grilovaná pražma

Grilovaná pražma so zeleninou

Autor receptu: redakcia

Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je ideálna na grilovanie a jej obľuba stále rastie.

1
porcia
10 minút
príprava
14-16 minút
na 200-230 °C

Suroviny

Postup

  1. Pražmu očistíme od šupín a na najhrubšom mieste urobíme tri zárezy – do hĺbky asi jedného centimetra, musíme naraziť na kosť. Narezanie urýchli prípravu ryby.
  2. Zmiešame hrubozrnnú morskú soľ s mletým čiernym, novým korením, so sušeným cesnakom a s mletým rozmarínom. Touto zmesou pražmu dôkladne natrieme – zvonku, zvnútra a tak, aby sa zmes dostala aj do zárezov.
  3. Dovnútra vložíme plátky citróna a bylinky, potrieme olejom.
  4. Grilujeme z každej strany 7–8 minút podľa toho, akú teplotu máme nastavenú. Grilovať by sa mala na grile rozpálenom na 200–230 °C.
  5. Podávame s grilovanou zeleninou – cherry paradajkami, paprikou, cibuľou, cuketou, baklažánom.