Grilovaná chobotnica
Autor receptu: radox1
Z minulého receptu- http://varecha.pravda.sk/recepty/spaghetti-s-chobotnicou/47948-
recept.html mi zostali 2 chápadlá z chobotnice,tak som ich namarinoval a ugriloval.Ako
príloha sa najlešie javí akákolvek zelenina ochutená drezingom.
Postup
- Takže si opäť najprv uvaríme chobotnicu.Dáme variť vodu-2L so soľou a necháme zovrieť.Chápadlá uchopíme do klieští,ponoríme na 3 sekundy do vriacej vody a vyberieme,takto opakujeme ešte 3 krát.varíme 35-45 min.,a necháme vo vode ešte chvílu odstáť.varil som už aj s korkom,mne sa neosvedčil,akurát som cítil pachuť korku.
Vychladnutú chobotnicu vložíme do marinády zloženej z citr.štavy,soli,prepasírovaného cesnaku a oliv.oleja.
- Medzitým si pripravíme šalát.najlepšia je kombinácia ľadového,rosso a rukoly,ale posledné 2 som ako na potvoru nemal po ruke.z ol.oleja,citrónovej šťavy,soli,korenia a horčice metličkou urobíme hladkú emulziu a jemne zamiešamedo nej zmes natrhaného šalátu.
- Nasucho rozpálime grilovaciu panvicu,a kedže je chobotnica už uvarená,tak ju rýchlo ogrilujeme spolu s celým strúčikom cesnaku a cherry paradajkami.
Na tanier roztiahneme balzamikový krém (doma ho pripravíme zredukovaným varom balz.octa,čer.vína,medu-cukru),nan zeleninu,nakoniec chobotnicu a expedujeme.