Gratinované paprikovo-cuketové lievance (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na malé kocky a prudko restujeme na panvici s lyžicou oleja. Cesto na lievance pripravíme z hladkej múky a mlieka. Kvások spravíme z nadrobeného droždia, ktoré dáme do teplého mlieka, pridáme štipku soli a cukru a zasypeme trochou múky. Položíme na teplé miesto a necháme nakysnúť.

  2. Nakysnutý kvások pridáme do vopred pripraveného cesta, zmiešame a znova necháme chvíľku postáť. Medzitým zeleninová zmes vychladla a môžeme ju primiešať do cesta. Cesto pečieme v troche oleja na panvici na lievance (volské oči) alebo na rovnej panvici a po upečení vyrežeme pohárom kolieska.

  3. Upečené lievance prekladáme hrudkovým syrom a dáme zapiecť do rúry, až kým sa syr nezačne topiť. Lievance vyberieme z rúry na tanier a podávame s cesnakovým dresingom, ktorý pripravíme z rozmixovaného cesnaku a bieleho jogurtu alebo kyslej smotany. Ochutíme soľou či mletým čiernym korením.