Granadír
Autor receptu: romiand
Granadír je veľmi chutné a dosť rýchlo uvarené jedlo
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny klasicky uvaríme v slanej vode a precedíme..
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, uvarené zemiaky scedíme a jemne popučíme varechou. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja keď je cibuľa sklovitá, znížime teplotu a pridáme mletú červenú sladkú papriku a chvíľku popražíme a odstavíme. Teraz všetky tieto ingrediencie zmiešame dokopy osolíme okoreníme. Podávame s kyslou uhorkou, kyslou kapustou prípadne nejakou inou zaváraninou, môžeme aj posypať strúhaním syrom. Vyskúšajte toto jedlo na druhý deň opražiť z troškou oleja na panvici z oboch strán je to fakt bombastické.
Dobrú chuť
- Zdravšia verzia použijeme tmavé cestoviny