Goralská roštenka
Autor receptu: miloss2
Našiel som v mrazničke kúsok roštenky a napadlo ma,že v mojom zošite receptov mám jeden,ktorý som dávno nevaril,tak tu je.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu na mäso.Zmiešame olej,horčicu,kečup,mletú papriku,worcesterskú omáčku a grilovacie korenie.Pridáme trochu soli.
- Roštenku narežeme na rezne a naklepeme.Potrieme marinádou.
- Na každý rezeň dáme kolieska cibule,poukladáme na seba a odložíme do chladničky na niekoľko hodín.
- Rezne prudko opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier.Do výpeku pridáme cibuľu,ktorá sa marinovala s mäsom,oravskú slaninu na kocky a nakrájané šampiňóny.Orestujeme,vložíme naspäť mäso,pridáme hrášok,zalejeme vodou a dusíme do mäka.
- Kaď je mäso mäké pridáme jogurt a vypneme.