Cestoviny so zeleninou
Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup- Všetku zeleninu (okrem mrkvy na opraženie) očistíme a pokrájame, osolíme, premiešame s olejom a v rúre pri 150 °C necháme zapiecť do mierneho pripálenia. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou a necháme ďalšiu hodinu piecť. Potom z pekáča zlejeme šťavu, ktorú miernym varom zredukujeme na polovicu.
- Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do mascarpone, pridáme posekanú pažítku a premiešame.
- Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Hotové ich polejeme šťavou, posypeme opraženými pistáciami a hubami shitake opraženenými s veľkými kúskami mrkvy. Dozdobíme lyžicou ochuteného mascarpone.
|