Gazdovské palacinky s kapustou a klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dalo by sa polemizovať o tom, či sa majú volať palacinkami, lángošom, alebo
zemiakovými plackami, ale je viac než isté, že chuťou sa tieto palacinky nepodobajú ani
na jedno z vymenovaných...a preto, že sa pečú ako palacinky, majú názov palacinky z
kysnutého cesta..robievam ich, keď nám príde na chuť dusená kyslá kapusta a domáca
neúdená klobáska..mohli by sa naplniť a zabaliť, alebo zrolovať, mne sa páčia takto, aby
som mala prehľad,čo mám na tanieri...
4 porcie |
40 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Vybrala som z mrazničky klobásku a nechala roztopiť...pripravila som si zemiaky, umyla a uvarila v šupke...
- uvarené zemiaky som ošúpla a postrúhala do misy...pridala som 100g. hladkej múky..v strede múky som urobila jamku nasypala som tam droždie, posypala som ho cukrom a poliala asi 1 lyžicou vlažného mlieka...nechala vykysnúť..
- pokiaľ kvások kysol, dala som si na panvicu roztopiť masť a pokrájala som cibuľku a opiekla..zároveň som pridala 1 lyžicu krištálového cukru a nechala skaramelizovať spolu s cibuľkou...
- pridala som pokrájanú kapustu.../zvykne poprekrajovať, aby neboli dlhé rezance/prikrytú pokrievkou som ju nechala dusiť do polomäka,,,máme radi chrumkavú...
- do rajnice som dala variť domácu klobásku...zvyknem ju chvíľku povariť a potom ju opekám na panvici do chrumkava.. na panvicu dám klobásku predvarenú v celosti a vedľa nej som položila slaninku pokrájanú na krebienok...navzájom si prepožičiavali svoje chute...
- keď kvások vykysol. všetko som varechou dobre premiešala a vzniklo mi také husté cesto,ako na lángoše..toto cesto sa nedá tak vytvarovať,ako lángošové...na panvicu som dala troška masti, položila za plnú lyžicu cesta a opakom lyžice namočenej vo vode,som vytvarovala palacinku...a opekala na menšom plyne...ak sa vám nepodarí palacinku obrátiť obracačkou,pomôžte si druhým palacinkárom a obrátte...mne sa to darí otočiť,bez poškodenia..
- a otočila..
- uložila na taniere...do stredu som dala kapustu a ozdobila pokrájanou klobásou a hrebienkom opekanej slaninky..výpekom zo slaniny so poliala kapustu...môže sa palacinka aj naplniť a zlovať...dobrú chuť..