Gaštanový dezert
Autor receptu: miomatka
Jesenný dezertík po ktorom sa "zapráši". Veľmi veľmi chutný a ešte aj zdravý.
2 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
- Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, napr. dve menšie formy s priemerom 12,5 cm.
- Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
- Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny.