Gaštanový dezert

Autor receptu: miomatka

Jesenný dezertík po ktorom sa "zapráši". Veľmi veľmi chutný a ešte aj zdravý.

2
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
  2. Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, napr. dve menšie formy s priemerom 12,5 cm.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
  4. Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny.