Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na víkend som upiekla veľmi chutné rezy..
15 porcií |
65 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy som dala kryštálový cukor a pridala som 6 celých vajec..vymiešala som do peny a počas miešania, som pridala 5 PL teplej vody..
- múku, prášok do pečiva a pudingové prášky som zmiešala a po lyžici pridávala k vajcovej hmote a opatrne vmiešala..
- plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala a upravila...trúbu som nechala vyhriať na 180 st.
- korpus sa piekol 12 min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..
- pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku..gaštanové pyré a tvaroh som pomiešala, pridala som vanilkovú esenciu..a aby mi krém spolu držal, pomrvila som do krému piškóty..vychladnutý korpus som si rozmerala..jeden kus 12 cm. to potrebujem na vrch a ďalšie som pokrájala na 2 cm.široké pásy..
- pásy som si skrátila na dlžku formy..pripravila som si paradajkový lekvár..
- formu som si vystlala pečiacim papierom tak, aby mi prečnieval, lebo potrebujem koláč po dokončení zakryť a zaťažiť na noc knihami...
- každý pás som potrela na boku lekvárom, uložila do formy a opäť potrela lekvárom aj z druhej strany...ukladám , pokiaľ sa mi všetky pásy neminú...potom som natrela aj široký pás a natretou časťou som zakryla úzke pásy..zakryla som ho prevýsajúcim papierom, uložila do chladničky a zaťažila knihami...
- napokon som potrela lekvárom aj zvnútornej strany všetky pásy...uložila som polovicu krému, na krém som uložila mandarinky a zakryla zbytkom plnky..zakryla vrchom a uložila do chladničky..
- druhý deň som vybrala z chladničky, položila na podnos a obrátila-vyklopila z formy..nemusí sa potrieť čokoládou, lebo svojou skladbou cesta zdobí...ale ja som ju poliala horkou čokoládou, nechala som ju stuhnúť a ozdobila som ju šľahačkou a mandarinkami..
- a ozdobila...
- prajem vám dobrú chuť..