Fusilli s cuketou a prosciuttom

Autor receptu: medulienka108

Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď komu by sa v dnešných teplotách chcelo stáť pri sporáku čo i len o sekundu dlhšie. Recept i fotky sú skutočne moje (ak ste na ne naďabili na http://vypustitparu.blogspot.co.uk, to preto, že si tam dávam dokopy svoju zbierku receptov)

2
porcie
1 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody – čas varenia vždy záleží od druhu a výrobcu cestovín. Moje sú uvarené za 8 minút.
  2. Na panvici si rozpálime olivový olej. Znížime teplotu a na 1 minútu restujeme mierne pálivú čili papričku, po minúte pridáme nasekaný cesnak a znovu restujeme ďalšiu minútu.
  3. Pridáme na kocky nakrájané paradajky s hnedým cukrom a trochou soli. Restujeme na strednom plameni asi 4 minúty. Paradajky sa nám majú rozpadať a pustiť šťavu.
  4. Pridáme jemne osolenú cuketu, ktorú sme nakrájali najskôr na 5 mm kolieska a potom prekrojili na hranolčeky. Restujeme ďalšie 3 minúty.
  5. Nakoniec do zmesi primiešame bazalku a odstavíme z plameňa.
  6. Premiešame s uvarenými cestovinami - ak sa vám zdajú príliš suché, môžete pridať i trochu vody z varených cestovín.
  7. Rozdelíme na tanier a posypeme strúhaným Parmezánom a plátkami rukami roztrhaného prosciutta (mne na 1 porciu postačí 1 plátok). Dobrú chuť!