Tvarohový koláč

Francúzsky tvarohový mrežovník (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento víkend bez maslových plniek.Upiekla som vynikajúce tvarohové rezy.

20
porcií
30 minút
príprava
10/30 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si cesto. Múku som preosiala, pridala som maslo, cukor, prášok do pečiva, žltky a smotanu. Vymiesila som hladké cesto.
  2. Jednu štvrtinu cesta som odobrala a odložila na mriežku. Cesto som nechala odpočívať, pokiaľ som si pripravila plnku.
  3. Zmiešala som tvaroh, hrozienka, vanilky, žĺtky, strúhanú citrónovú kôru. Ak sa vám zdá plnka málo sladká, pridajte si cukor.
  4. Vymiešala som bielky na tvrdý sneh.
  5. Hneď som ich nepridala k tvarohovej plnke. Najprv som si z mlieka, zlatého klasu a cukru uvarila puding. Vyvaľkala som cesto, vložila som ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Rozvaľkala som si aj odloženú tretinu cesta a pokrájala radielkom na pásy.
  7. Na cesto uložené na plechu som nastrúhala pol suchého rohlíka, aby sa mi cesto nerozmočilo pod tvarohom. Mohla som dať aj viac. Teraz som pridala do tvarohového krému sneh a opatrne premiešala.
  8. Tvarohový krém som vyliala na cesto na plechu.
  9. Ešte stále teplý puding som vyliala na tvarohovú plnku.
  10. Uložila pripravené mriežky.
  11. Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. vložila som plech s koláčom a po 10 min. pečenia som znížila teplotu na 180 st. a ďalších 30 min. dopekala. Upečený koláč som uložila na mriežku chladiť. Krájajte ho len vychladnutý, lebo je krehký a láme sa. Veľkosť plechu:27x37 cm.
  12. Prajem vám dobrú chuť.