Tvarohový koláč
Francúzsky tvarohový mrežovník (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento víkend bez maslových plniek.Upiekla som vynikajúce tvarohové rezy.
20 porcií |
30 minút príprava |
10/30 minút na 200/180 °C |
Postup
- Pripravila som si cesto. Múku som preosiala, pridala som maslo, cukor, prášok do pečiva, žltky a smotanu. Vymiesila som hladké cesto.
- Jednu štvrtinu cesta som odobrala a odložila na mriežku. Cesto som nechala odpočívať, pokiaľ som si pripravila plnku.
- Zmiešala som tvaroh, hrozienka, vanilky, žĺtky, strúhanú citrónovú kôru. Ak sa vám zdá plnka málo sladká, pridajte si cukor.
- Vymiešala som bielky na tvrdý sneh.
- Hneď som ich nepridala k tvarohovej plnke. Najprv som si z mlieka, zlatého klasu a cukru uvarila puding. Vyvaľkala som cesto, vložila som ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Rozvaľkala som si aj odloženú tretinu cesta a pokrájala radielkom na pásy.
- Na cesto uložené na plechu som nastrúhala pol suchého rohlíka, aby sa mi cesto nerozmočilo pod tvarohom. Mohla som dať aj viac. Teraz som pridala do tvarohového krému sneh a opatrne premiešala.
- Tvarohový krém som vyliala na cesto na plechu.
- Ešte stále teplý puding som vyliala na tvarohovú plnku.
- Uložila pripravené mriežky.
- Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. vložila som plech s koláčom a po 10 min. pečenia som znížila teplotu na 180 st. a ďalších 30 min. dopekala. Upečený koláč som uložila na mriežku chladiť. Krájajte ho len vychladnutý, lebo je krehký a láme sa. Veľkosť plechu:27x37 cm.
- Prajem vám dobrú chuť.