Francúzsky makový krémeš

Autor receptu: hajni21

30-40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v predhriatej trúbe na 180C asi 5-8 minút.
  2. Hňeď ako cesto vyberieme zrúry potrieme ich broskyňovým džemom.
  3. K makovému cestu vymiešame dopenista žltka s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme mak a tuhú penu z bielkov. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.
  4. Vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme asi 20 minút. Na krém vymiešame žĺtka s margarínom. Puding uvaríme s mliekom (najlepšie nad parou), a po vychladnutí zmiešame zo žltkovo margarínovou zmesou.
  5. Na spodok dáme jeden medový plát potretý džemom, naň ide krém, potom príde makové cesto, naň opäť krém a nakoniec druhý medový plát.
  6. Nakoniec Bielka, ktoré nám zvýšili vyšľaháme nad parou a potrieme ním vrch koláča. ten potom posypeme mandlami alebo čokoládou.