Francúzsky králičí bonne femme
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme. Do výpeku vložíme maslo, nahrubo nasekanú šalotku, šampiňóny, slaninu a opečieme.
- Podlejeme bielym vínom, vrátime mäso a chvíľu redukujeme. Zalejeme pripraveným vývarom. Vložíme ostatné koreniny a dusíme. Keď je mäso mäkké, zahustíme smotanou rozhabarkovanou s múkou.
- Tymian a koreniny pridáme podľa chuti na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia „dauphinoise“ – zemiakové plátky povarené vo vriacej smotane a topenom syre, zapečené v rúre.
|