Francúzsky králičí bonne femme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme. Do výpeku vložíme maslo, nahrubo nasekanú šalotku, šampiňóny, slaninu a opečieme.
  2. Podlejeme bielym vínom, vrátime mäso a chvíľu redukujeme. Zalejeme pripraveným vývarom. Vložíme ostatné koreniny a dusíme. Keď je mäso mäkké, zahustíme smotanou rozhabarkovanou s múkou.
  3. Tymian a koreniny pridáme podľa chuti na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia „dauphinoise“ – zemiakové plátky povarené vo vriacej smotane a topenom syre, zapečené v rúre.