Francúzske fašiangové šišky (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Recept mám od kamarádky..tak som vyskúšala
30 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vodu, maslo, cukor,soľ privedieme k varu.
- Múku a práš. do pečiva pomaly prisypujeme do hrnca. Miešame a davame pozor aby neprihorelo.
- Po 3- 5 minútach do tejto teplej hmoty zapracujeme žltka.Použila som mixér.
- Vyšlahané bielka opatrne zamiešam aby sa nám všetko pekne spojilo.
- Cesto nastriekam pomocou cukr.vrecka / ako na venčeky/ na papier, ktorý pred tým natriem olejom aby sa odlepili. Papier som postrihala s kolieskami na štvorce, tak ako je poskladaný papier.
- Takto pekne pripravené som jednotlivé štvorce s cestom vyprážala v oleji z obidvoch strán.Ide to jednoducho. Zoberiem jeden štvorec s cestom a obrátené s papierom hore vložím do vyhriatého oleja. Papier zoberiem hned preč pomocou šikovnej vecičky.
- Vypražené položím na servitku...
- Prichystám si medovú polevu
- a vychladené šišky namočím do polevy.