Francúzske fašiangové šišky (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Recept mám od kamarádky..tak som vyskúšala

30
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vodu, maslo, cukor,soľ privedieme k varu.
  2. Múku a práš. do pečiva pomaly prisypujeme do hrnca. Miešame a davame pozor aby neprihorelo.
  3. Po 3- 5 minútach do tejto teplej hmoty zapracujeme žltka.Použila som mixér.
  4. Vyšlahané bielka opatrne zamiešam aby sa nám všetko pekne spojilo.
  5. Cesto nastriekam pomocou cukr.vrecka / ako na venčeky/ na papier, ktorý pred tým natriem olejom aby sa odlepili. Papier som postrihala s kolieskami na štvorce, tak ako je poskladaný papier.
  6. Takto pekne pripravené som jednotlivé štvorce s cestom vyprážala v oleji z obidvoch strán.Ide to jednoducho. Zoberiem jeden štvorec s cestom a obrátené s papierom hore vložím do vyhriatého oleja. Papier zoberiem hned preč pomocou šikovnej vecičky.
  7. Vypražené položím na servitku...
  8. Prichystám si medovú polevu
  9. a vychladené šišky namočím do polevy.