Francúzske bagety(fotorecept)
Autor receptu: ewitka123
Naše oblubene bagety, pečiem ich aj do zasoby v mrazaku su vždy po ruke, keď treba.
6 porcií |
65 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do teplej vody pridame cukor a kvasnice nechame nakysnut. Muka, kvasok, soľ a olej zmiesime a nechame kysnut 3/4 hodiny alebo podla potreby. Vykysnute cesto preložime na pomučenu dosku a rozdelime na 6 časti. Každu časť ešte premiesime a rozvalkame stočime ako zavin a prenesieme na plech na ktorom je mastny papier. Ostrim nožikom urobime par zarezov a nechame ešte podkysnut 20 minut.
- Pred pečenim ich potrieme slanou vodou. Pečieme vo vyhriatej rure 20 minut na 200 stupňoch.
- Keď pečiem vačšie bagety použivam ich aj ako sendvič stači len nakrajať. A takto vypada plnena bageta mojho syna :)