Francúzske bagety(fotorecept)

Autor receptu: ewitka123

Naše oblubene bagety, pečiem ich aj do zasoby v mrazaku su vždy po ruke, keď treba.

6
porcií
65 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do teplej vody pridame cukor a kvasnice nechame nakysnut. Muka, kvasok, soľ a olej zmiesime a nechame kysnut 3/4 hodiny alebo podla potreby. Vykysnute cesto preložime na pomučenu dosku a rozdelime na 6 časti. Každu časť ešte premiesime a rozvalkame stočime ako zavin a prenesieme na plech na ktorom je mastny papier. Ostrim nožikom urobime par zarezov a nechame ešte podkysnut 20 minut.
  2. Pred pečenim ich potrieme slanou vodou. Pečieme vo vyhriatej rure 20 minut na 200 stupňoch.
  3. Keď pečiem vačšie bagety použivam ich aj ako sendvič stači len nakrajať. A takto vypada plnena bageta mojho syna :)