Francúzke karamelové kocky

Autor receptu: laurinkaspakova

Postup

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme olej,žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
  2. Väčšiu časť vody dáme zovrieť,pridáme 70g kryštálového a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy.Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60g cukru.Do polovice plnky vmiešame kakao.
  3. Na cesto natrieme najprv svetlú potom tmavú plnku a napokon karamelový krém:Cukor upálime,zalejeme mliekom rozvaríme,do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.(je dobré keď sa to robí tak že troška to vyšľaháme a dáme na asi 10 min. do chladničky a toto opakujeme asi 3 krát)Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!