Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa viac-menej vyhýbame, je obľúbené toto citrónovo-bylinkové.
3 porcie |
10-15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Filé rozoberiem na jednotlivé kocky. Nenechávam celkom rozmraziť, len tak, aby sa s ním dalo pracovať a zbaviť ľadovej krusty na povrchu. Na panvici si rozohrejem trochu oleja s kúskom masla,
- medzitým si okorením jednotlivé porcie filé
- a osmažím ho na rozohriatom tuku,
- obrátim a pridám bylinky a soľ.
- Filé nepotrebuje dlhú úpravu, má dostatok tekutiny v ktorej sa udusí. Do hotového pokrmu ešte na záver vytlačím šťavu z polovice citróna.
- Podávala som s rostiplackou a cviklovým mrkvovo-hráškovým šalátom ochuteným nastrúhaným chrenom, soľou a mletým čiernym korením. Navrch som ho pokvapkala olivovým olejom.