Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa viac-menej vyhýbame, je obľúbené toto citrónovo-bylinkové.

3
porcie
10-15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filé rozoberiem na jednotlivé kocky. Nenechávam celkom rozmraziť, len tak, aby sa s ním dalo pracovať a zbaviť ľadovej krusty na povrchu. Na panvici si rozohrejem trochu oleja s kúskom masla,
  2. medzitým si okorením jednotlivé porcie filé
  3. a osmažím ho na rozohriatom tuku,
  4. obrátim a pridám bylinky a soľ.
  5. Filé nepotrebuje dlhú úpravu, má dostatok tekutiny v ktorej sa udusí. Do hotového pokrmu ešte na záver vytlačím šťavu z polovice citróna.
  6. Podávala som s rostiplackou a cviklovým mrkvovo-hráškovým šalátom ochuteným nastrúhaným chrenom, soľou a mletým čiernym korením. Navrch som ho pokvapkala olivovým olejom.