Figa plnená vínovým sabayonom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú šťavu a maslo, čím vznikne macerát, v ktorom krátko „ošľahneme“ figu.
  2. Figu prekrojíme a naplníme sabayonom: oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky dáme do antikorovej misky, ktorú položíme na hrniec s vodou a vytvoríme vodný kúpeľ.
  3. Pridáme škoricový cukor a víno a nad parou miešame, kým nevznikne krehká napenená hmota - sabayon, do nej po miernom vychladení pridáme našľahanú smotanu, čím vznikne krém na naplnenie figy. Figu naplníme.
  4. Náš tip: Podávame pod obráteným pohárom na martini a na vrch pohára môžeme dať ešte krém s karamelovým čipsom.