Fazuľová polievka Jókai

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suchú fazuľu deň pred varením umyjeme a necháme cez noc namočenú. Na druhý deň ju opäť umyjeme a dáme variť vo vývare. Pridáme údené koleno, klobásu a bobkový list ( klobásu po 10 minútach vyberieme, odložíme nabok).
  2. Keď fazuľa začne mäknúť, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu. Na miernom ohni necháme vrieť. Keď koleno zmäkne, vyberieme ho z polievky. Polievku zahustíme zápražkou (zápražku pripravíme: masť, múka, na jemno nakrájaná červená cibuľa, cesnak, mletá paprika).
  3. Pridáme kyslú smotanu, trocha octu a necháme prevrieť. V prípade potreby dochutíme soľou. Koleno vykostíme, nakrájame na drobné kocky, klobásu nakrájame na kolieska a pridáme do vriacej polievky.