Fazuľová polievka Jókai
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Suchú fazuľu deň pred varením umyjeme a necháme cez noc namočenú. Na druhý deň ju opäť umyjeme a dáme variť vo vývare. Pridáme údené koleno, klobásu a bobkový list ( klobásu po 10 minútach vyberieme, odložíme nabok).
- Keď fazuľa začne mäknúť, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu. Na miernom ohni necháme vrieť. Keď koleno zmäkne, vyberieme ho z polievky. Polievku zahustíme zápražkou (zápražku pripravíme: masť, múka, na jemno nakrájaná červená cibuľa, cesnak, mletá paprika).
- Pridáme kyslú smotanu, trocha octu a necháme prevrieť. V prípade potreby dochutíme soľou. Koleno vykostíme, nakrájame na drobné kocky, klobásu nakrájame na kolieska a pridáme do vriacej polievky.
|