Fazuľkový šalát
Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa.* Obsahuje hodnotné rastlinné bielkoviny a pri šikovnej príprave má aj dobrú chuť. Na trhu je dostatok druhov aj ochuteného tofu. Stačí si vybrať podľa toho, čo chceme s tofu pripraviť.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľky nakrájame, dáme do kastróla, osolíme a podlejeme niekoľkými lyžicami vody. Podusíme asi 10 minút. Voda sa musí vydusiť úplne. Necháme vychladnúť.
- Tofu nakrájame na kocky a na troške oleja na panvici orestujeme. Necháme tiež vychladnúť.
- Fazuľku preložíme do misky, pridáme nakrájané cibuľky a na kocky nakrájanú kapiu. Premiešame.
- Pridáme opražené kocky tofu, olivový olej, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a premiešame. Ak treba, dosolíme.
Dáme do chladničky vychladiť.
- Podávame s chlebom.