Fazuľkový šalát

Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa.* Obsahuje hodnotné rastlinné bielkoviny a pri šikovnej príprave má aj dobrú chuť. Na trhu je dostatok druhov aj ochuteného tofu. Stačí si vybrať podľa toho, čo chceme s tofu pripraviť.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľky nakrájame, dáme do kastróla, osolíme a podlejeme niekoľkými lyžicami vody. Podusíme asi 10 minút. Voda sa musí vydusiť úplne. Necháme vychladnúť.
  2. Tofu nakrájame na kocky a na troške oleja na panvici orestujeme. Necháme tiež vychladnúť.
  3. Fazuľku preložíme do misky, pridáme nakrájané cibuľky a na kocky nakrájanú kapiu. Premiešame.
  4. Pridáme opražené kocky tofu, olivový olej, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a premiešame. Ak treba, dosolíme. Dáme do chladničky vychladiť.
  5. Podávame s chlebom.