Zeleninové fašírky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Autor receptu: podravka
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.
Postup
- Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.
- Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
- Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.
- Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.
- Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.
- Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.
- Rada: Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.